Свържете се с нас

  Последвайте ни

  Меню

  Нашето меню
  нашите оферти ни отличават от други подобни

  Нашето мото и това, което ни различава от другите е, че ние сме рай за авантюристи, но и истински рай за чревоугодници!
  Освен приключения, предлагаме на своите гости гостоприемство, добро хапване и различни натурални напитки, част от старото наследство на местните домакини, а с това сме добре известни в региона!

  Каньонът на Тара, с масиви от Дурмитор, Маглик, Зеленгора и цялата площ на Стара Херцеговина е била дом на традиционна кухня в продължение на векове, на базата на здравословна, органична храна. Всичката храна, която предлагаме в нашия център е създадена в каньона или наблизо, по същия начин, както нашите предци са го направили, в областта, която е един от оазисите на девствена природа в Европа.

  Най-известният специалитет на тази област е крема сиренето. То е изработено в бъчви от ела, покрити с дървени шинди, държани в дървени каци или овча кожа. Сиренето се събира през лятото и е златисто жълто. То има силен вкус и се препоръчва с печени картофи, топъл хляб, т.н.
  Сервираме го главно за вечеря и закуска.

  Пушеното сирене се прави от краве или смесено мляко и се опушва в бъчви с пушено месо, на огън от букова дървесина. Ние го сервираме за закуска. Старото козе сирене е златисто, твърдо и с много мазнини, върви добре с домашно пушена шунка, покрито със зехтин.

  Местното, пушено месо е истински специалитет на областта Горна Дрина и Стара Херцеговина! Месото е покрито с морска сол и пюре от чесън и след това се суши в бъчви от букови и габърови дървета. Често някои билки или смърч се добавят върху жарава, които придават на месото фантастичен аромат. Нашето сухо, пушено месо, бекон, шунка и наденица, се сервират като ордьовър и за закуска.

  Областа, където реките Тара и Пива се събират и се получава река Дрина, е известна от дълго време с най-доброто агнешко, приготвено в нашия ресторант със зеленчуци под метална тава или на шиш.

  Сервираме агнешко за обяд, след супата от телешко, с млада коприва.

  “С цел да опознаете една култура и нейните хора, седнете на масата им, опитайте храната им и отпийте от виното им, а след това ще разберете какви са тези хора в действителност.”

  – Стара Римска Поговорка

  Нашият домашен хляб е със специална история, направен от ечемик, ръж и елда. Ние го сервираме с всяко хранене. Топли кифли – сервират се за закуска, направени във фурна. Освен хляба, направен под метален капак, сме единственото туристическо място в района, известно с домашно приготвените пайове и щрудели. Пая е направен на място от нашите майстор готвачи по същия начин, по които са го правели нашите баби. Предлагаме баница, с овче или краве сирене и домашни яйца, спаначен пай -направен от млад спанак или билка наречена “masnik” или млада коприва, пай с месо (бюрек) и картофен пай. Също така приготвяме пай “izljevusa”. Пайовете са направени под метален капак или печка на дърва. Сервираме ги за  вечеря и обяд.

  За вечеря, можете да ядете домашен качамак, направен от царевица, мляна във воденица, покрит с домашно масло и крема сирене. Качамака

  се сервира с кисело мляко.

  В менюто, обикновено за вечеря, предлагаме и пъстърва и липан. Риба от близките реки Дрина, Тара, Бистрица,… Тя се приготвя на скара .

  Месото на скара също е много популярно в този район, така че го предлагаме в менюто. От край време, тези области са богати на диви животни, и ловът е съществена част от нашата традиция! Така че,  ще ви сервираме местни рула със зеле, с месо от дивеч или други специалитети !

  Сред другите ястия от месо, предлагаме разнообразие от ястия от зеленчуци, така че всички вегетарианци или вегани, да се чувстват, уютно!

  Всички зеленчуци са също домашно приготвени, органични, произведени по традиционен начин, без изкуствени торове.

  Имаме изненада за любителите на гъби – зоната, където се намира нашия рафтинг център е богата на гъби – манатарки, пачи крак, кладница се предлагат на скара или гарнирани с телешко месо. Водещи от старата поговорка “Вие сте това, което пиете” предлагаме само домашни – естествено ракия, вино и безалкохолни напитки, автентични продукти от този регион.

  Най-известна е крушовата ракия направена от диви круши – “divurica”, и сливовата ракия.

  Ще получите най-качествените вина от Херцеговина, местната “Vranac” и “Žilavka” са най-известните, но  ще имате възможност да опитате и другите, подобаващо!


   
  Меню
   

  Вечеря – първата вечер на пристигане:

  Печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо, сладкиши, пай приготвен под метален капак.

  Първата закуска:

  Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви. Яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.

  Първи обяд:

  Телешко варено, ечемичен хляб, салата, телешко месо, тава с картофи и чушки, подправени с розмарин. Домашно приготвени пайове, приготвени под метален капак, за десерт – баклава, тулумби…

  Втора вечеря:

  Пъстърва и Липан, крема сирене, баница, спаначен пай и пай с месо, приготвени под метален капак.

  Втора закуска:

  Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифли, домашно сирене, крема сирене. Яйца и омлет с допълнителни екстри. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.

  Втори обяд:

  Телешко или агнешка супа, ечемичен хляб, салата, домашно пушена шунка, пържола със сос от манатарки, мусака. 

  Забележка за менюто:

  • Моля поръчайте вегетарианска храна или храна, която изключва определени съставки преди или в началото при пристигането.

  ЦЕНИ БАР:

  ​Минерална вода – 1.5 евро
  Кафе – 1.5 евро
  Чай – 1.5 евро
  Бира – 2.5 еврo
  Сокове – 2 евро
  Ракия /сливовица, крушовица, медовина/ – 2 евро
  Червено домашно вино – 250 мл. – 3.5 евро
  Бяло домашно вино – кана 250 мл. – 3.5 евро

  5/5 - (1 Глас)