Свържете се с нас

  Последвайте ни

  РАФТИНГ ПО РЕКА ТАРА 3-6 МАЙ 2024 Г.

  РАФТИНГ ПО РЕКА ТАРА 13-15 ЮНИ 2024

   

  РАФТИНГ ПО РЕКА ТАРА

  НЕЗАБРАВИМИ ЕМОЦИИ – 25 км. Рафтинг и Джип Сафари
  3 НОЩУВКИ, 3 ВЕЧЕРИ, 3 ЗАКУСКИ, 2 ОБЯДА, 25 км РАФТИНГ, ДЖИП САФАРИ, ТАКСА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК, ЗАСТРАХОВКА
  НАЙ-ПРОДАВАНИЯТ ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕН ТРАНСПОРТ НА УБИЙСТВЕНА ЦЕНА

  677 лв.


   

  Първи ден

  Отпътуване от България за Босна и Херцеговина.
 Разстояние: 560 км.
  Посрещане на гостите към 19:00 ч. в рафтинг центъра, намиращ се на брега на реката и на 18 км от град Фоча. Настаняване в бунгала и свободна вечер.

  Има условия за волейбол и футбол и кът с пейки до реката. Целият комплекс е на брега с ресторант с тераса над водата.

  Вечеря към 20:00ч., купон около огъня и музика по ваше желание. За вечеря ще имате възможността да опитате различни специалитети, типични за района, направени на място от свежи, натурални съставки от района на Каньона на река Тара.

   

   

  Втори ден

  Закуската се сервира към 10:00 ч. и включва специалитети, които не можете да опитате никъде другаде – домашно сушена шунка и топли понички с крема сирене са само началото на нашата оферта.

  След закуска е време за рафтинг екипировката – спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови обувки, анураци. Транспорт с джипове до Брестановица – началото на рафтинга. Преди да се започне има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга.

  Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от река Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 25 км адреналин и спиращи дъха гледки, се пристига с лодка до рафтинг центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и сме готови за обяд с отново местни специалитети – гореща телешка супа, агне, яре, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети, които ще останат като изненада.

  След обяд, свободно време за разходка /Сараево е на 70 км/, почивка или плуване. В 21:00ч. вечеря. След тежкия обяд с месо от планината, за вечеря имаме пъстърва на скара, печени картофи и крема сирене, каша от царевично брашно, пай от спанак, пай от сирене и пай от месо приготвени под метален капак, кисело мляко… В нашият ресторант можете да пиете местно червено вино от винарната на Требиние, местна ракия от диви круши, и всички други напитки, сокове и бири.

   

  Трети ден

  И на третия ден закуската се сервира към 10:00ч. Аромата на топлите питки хляб и поничките ще събудят апетита Ви, а домашно приготвените колбаси и сладка със сигурност ще ви заситят добре!

  Рафтинг, сафари и туризъм на върха на каньона Тара!

  Закуска до 9:30 ч. със специалитети от този регион, които няма да имате възможност да опитате никъде другаде! Домашно прошуто, традиционни сладкиши със сметана и питка под похлупак са само малка част от богатството на нашето меню.

  Отпътуваме с нашите джипове към каньона Тара, през “Meštrevac”,  “Ljubišnja” и планината “Vranovina”. Самото пътуване е атракция, тъй като преминаваме през невероятни пейзажи и уникални пейзажи. След 20 км шофиране стигаме до село “Velenići”  и селцето “Podgrad”, разположено на около 1000 метра надморска височина, където се намира фермата за коне. Продължаваме шофирането още няколко километра към върховете на каньона, достигайки село “Dulin Brijeg” и пристигаме на острия десен ръб на каньона Тара. По пътя към върха на каньона правим почивка при богат извор на питейна вода, наречен “Vrela”. “Vrela” е била дом на около двайсетина мелници, в които жителите на селата от каньона Тара са мелели зърно. Цялата местност ще ви очарова и ще ви остави впечатление, че сте попаднали в центъра на фантастична епична история, от древни времена, когато хората са били по-близо до природата.

  В село “Dulin Brijeg” оставяме превозните средства и тръгваме към гледки, които ще ви спрат дъха! Местността се намира на около 1500 метра надморска височина, а каньонът рязко се врязва, оформяйки най-дълбоката част в течението на река Тара. По време на тази разходка несъмнено ще заснемете най-красивите снимки на 2024 г.! 🙂

  Тук навлизаме в иглолистна гора. По приказна пътека стигаме до първата точка “Pogledine”, разположена на 1400 метра надморска височина, от която се открива панорамна гледка към всички села в каньона. Прекарваме около 20 минути на “Pogledine”, след което продължаваме да вървим по ръба на каньона до втората точка “Pejovine”, предоставяща спираща дъха гледка към най-голямата част от каньона на Тара! На това място ще усетите и разберете защо каньонът на река Тара, “Сълзата на Европа”, е най-големият в Европа и най-красивият в света! От “Pejovinе” имаме ясна гледка към целия масив на Дурмитор и най-високия връх в Черна гора – Боботов Кук на 2523 метра надморска височина, Маглич – най-високият връх в Босна и Херцеговина, достигащ 2386 метра надморска височина, както и масива “Bioč”. От другата страна виждаме грандиозния каньон “Sušica” и “Малката Черна гора”, а гледката се простира до Соко град, където реките Тара и Пива се срещат и образуват река Дрина. Соко Град е бил лятната резиденция на сръбския средновековен владетел “Herceg Šćepan Kosač”, който носи титлата „Херцог от Свети Сава“, и целият регион е наречен Херцеговина на негово име. Под Сокол, манастирът “Zagrađe”, дарение на Херцег Шчепан, продължава да процъфтява.

  На тези места казват, че се прави най-добрият каймак или сметана в света, както и пушено сирене и много други неща, които също ще имаме възможност да опитаме по време на пътуването.

  Цялата разходка до гледките и след това обратно до превозните средства отнема около 2 часа, а пътеката е много приятна, лека и подходяща за почти всеки. Дори деца на 5-6 години могат лесно да се справят с този маршрут без проблем.

  Връщаме се с автомобил до Подград, където можем да посетим руините на средновековна църква. След това стигаме до Конната база, разположена точно на ръба на каньона. Там, в невероятна обстановка, на тераса с изглед към каньона с вдъхваща страхопочитание гледка, ще обядваме с традиционни специалитети, приготвени на място. Тук по желание можете да изберете конна езда или една от най-големите атракции в каньона, а именно зип лайн и Via Ferrata, висящи на самия ръб на каньона, над 800 метра над реката! Само за смелите! Шегуваме се, разбира се, но ще станете свидетели на великолепните гледки и ще почувствате най-големия прилив на адреналин в живота си!

  Допълнителни дейности по желание по време на Сафарито:

  • Конна езда
  • Zip-Line над каньона Тара
  • Via Ferrata в каньон Тара

  Прекарваме 2 до 3 часа в Конната база, наслаждавайки се на природата или по желание на конна езда.

  Връщането в нашия рафтинг център Дрина Тара е между 18:00 и 19:00 часа.

  Вечерята е в 20:00 часа. 

   

  Четвърти ден

  Богата закуска за гостите. Отпътуване за България. При желание на групата, можем да се отбием до дървения град на Костурица, за кратка разходка и снимки. Завръщането в България ще е късно вечерта, като всичко зависи от граничните пунктове.

   

   

  Меню

   

  Вечеря – първата вечер на пристигане:

  Печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо, сладкиши, пай приготвен под метален капак.

  Първата закуска:

  Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви. Яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.

  Първи обяд:

  Телешко варено, ечемичен хляб, салата, телешко месо, тава с картофи и чушки, подправени с розмарин. Домашно приготвени пайове, приготвени под метален капак, за десерт баклава, тулумби…

  Втора вечеря:

  Пъстърва и Липан, крема сирене, баница, спаначен пай и пай с месо, приготвени под метален капак.

  Втора закуска:

  Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифли, домашно сирене, крема сирене. Яйца и омлет с допълнителни екстри. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.

  Втори обяд:

  Телешко или агнешка супа, ечемичен хляб, салата, домашно пушена шунка, пържола в манатарки сос, мусака. За десерт- баклава и …..

  Трета вечеря:

  Печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо, сладкиши, пай с месо приготвен под метален капак.

  Трета закуска:

  Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви. Яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.

  Забележка за менюто:

  • Моля поръчайте вегетарианска храна или храна, която изключва определени съставки в началото при записването.

   


   

  Цена: 677 лв.

   

  Цената включва:

  • Транспорт от София до Рафтинг Център Дрина Тара
  • 3 нощувки в комфортни бунгала на брега на реката
  • 3 вечери
  • 3 закуски
  • 2 обяда
  • 25 км рафтинг по най-добрата част на река Тара
  • Джип Сафари
  • Пълна екипировка
  • Туристическа такса
  • Такса за Национален парк “Сутиеска”
  • Посещение на дървения град на Емир Кустурица
  • Застраховка
  • Интернет

   

  Цени на допълнителните дейности по желание:

  Конна езда:

  1ч – 20 евро
  2ч – 25 евро
  3ч – 50 евро 

  Виа Ферата + Зип лайн – 35 евро на човек

  Виа Ферата:

  Въжен мост, 150 метра по ръба на каньона.

  Зип Лайн:

  Въжен тролей с 400 м дължина по ръба на каньона.

   

  Забележки:

  • Минимален брой участници за осъществяване на този пакет – 8 човека.
  • Офертата е на база пълен пансион /без напитки/.
  • Минимална възраст на участниците в рафтинга – 10 години.
  • Деца до 12г. – 20 % намаление от цената.
  • Настаняването е в бунгала на брега на реката.
  • Бунгалата са за по 2,3 и 4 човека.
  • Капаро – 30% при записване – доплащане до 7 дена преди пътуването.
  • Може да пътувате и с лична карта на територията на Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.
  • В една лодка са по 8 човека.
  • Предишен опит не е необходим.
  • Цената е в лева на човек.
  • Рафтинг Център Дрина Тара обръща специално внимание на максималната сигурност и комфорт за нашите гости.
  • Носете си с Вас – хавлии, бански, фотоапарат и топли дрехи за джип сафарито.
  • ​Часовете на пристигане и изхранване са ориентировъчни.

   


   

  Отговорност:

  • Не носим отговорност и не възстановяваме суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от нас причини.

  Бъди част от приключението
  Резервирай сега своето приключение
  5/5 - (1 Глас)