Свържете се с нас

  Последвайте ни

  Фото Сафари

  Фото сафари

  Рафтинг, сафари и туризъм на върха на каньона Тара! Единственият начин да изживеете пълноценно най-големия каньон в Европа – каньонът на Тара! Изцяло ново и уникално предложение!

  Разберете защо каньонът на Тара е най-красивият в Европа!

  ТОВА ПРИКЛЮЧЕНИЕ ВКЛЮЧВА РАФТИНГ В НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ЧАСТИ НА ТАРА И САФАРИ ДО НАЙ-КРАСИВИТЕ ГЛЕДКИ ПО КАНЬОНА НА ТАРА!

  Рафтинг, сафари и туризъм на върха на каньона Тара!

  Закуска до 9:30 ч. със специалитети от този регион, които няма да имате възможност да опитате никъде другаде! Домашно прошуто, традиционни сладкиши със сметана и питка под похлупак са само малка част от богатството на нашето меню.

  Отпътуваме с нашите джипове и бусове към каньона Тара, през “Meštrevac”,  “Ljubišnja” и планината “Vranovina”. Самото пътуване е атракция, тъй като преминаваме през невероятни и уникални пейзажи. След 20 км шофиране стигаме до местността “Velenići” , разположена на около 1000 метра надморска височина, където се намира фермата за коне. Цялата местност ще ви очарова и ще ви остави впечатление, че сте попаднали в центъра на фантастична епична история, от древни времена, когато хората са били по-близо до природата.

  По време на тази разходка несъмнено ще заснемете най-красивите снимки на 2024 г.! 🙂

  Тук навлизаме в иглолистна гора. По приказна пътека стигаме до първата точка “Pogledine”, разположена на 1400 метра надморска височина, от която се открива панорамна гледка към всички села в каньона. Прекарваме около 20 минути на “Pogledine”, след което продължаваме да вървим по ръба на каньона до втората точка “Pejovine”, предоставяща спираща дъха гледка към най-голямата част от каньона на Тара! На това място ще усетите и разберете защо каньонът на река Тара, “Сълзата на Европа”, е най-големият в Европа и най-красивият в света! От “Pejovinе” имаме ясна гледка към целия масив на Дурмитор и най-високия връх в Черна гора – Боботов Кук на 2523 метра надморска височина, Маглич – най-високият връх в Босна и Херцеговина, достигащ 2386 метра надморска височина, както и масива “Bioč”. От другата страна виждаме грандиозния каньон “Sušica” и “Малката Черна гора”, а гледката се простира до Соко град, където реките Тара и Пива се срещат и образуват река Дрина. Соко Град е бил лятната резиденция на сръбския средновековен владетел “Herceg Šćepan Kosač”, който носи титлата „Херцог от Свети Сава“, и целият регион е наречен Херцеговина на негово име. Под Сокол, манастирът “Zagrađe”, дарение на Херцег Шчепан, продължава да процъфтява.

  На тези места казват, че се прави най-добрият каймак или сметана в света, както и пушено сирене и много други неща, които също ще имаме възможност да опитаме по време на пътуването.

  Цялата разходка до гледките и след това обратно до превозните средства отнема около 2 часа, а пътеката е много приятна, лека и подходяща за почти всеки. Дори деца на 8-10 години могат лесно да се справят с този маршрут без проблем.

  След това стигаме до Конната база, разположена точно на ръба на каньона. Там, в невероятна обстановка, на тераса с изглед към каньона с вдъхваща страхопочитание гледка, ще обядваме с традиционни специалитети, приготвени на място. Тук по желание можете да изберете конна езда или една от най-големите атракции в каньона, а именно зип лайн и Via Ferrata, висящи на самия ръб на каньона, над 800 метра над реката! Само за смелите! Шегуваме се, разбира се, но ще станете свидетели на великолепните гледки и ще почувствате най-големия прилив на адреналин в живота си!

  Допълнителни дейности по желание по време на Сафарито:

  • Конна езда
  • Zip-Line над каньона Тара
  • Via Ferrata в каньон Тара

  Прекарваме 2 до 3 часа в Конната база, наслаждавайки се на природата или по желание на конна езда.

  Връщането в нашия рафтинг център Дрина Тара е между 18:00 и 19:00 часа.

  Вечерята е в 20:00 часа. 

  Цени на допълнителните дейности по желание:

  Конна езда:

  15 мин – 20 евро

  Виа Ферата + Зип лайн – 35 евро на човек

  Виа Ферата:

  Въжен мост, 150 метра по ръба на каньона.

  Зип Лайн:

  Въжен тролей с 400 м дължина по ръба на каньона.

   

  • Плащането на допълнителните дейности е само в брой!
  • Програмата може да бъде променяна

  Резервирай сега
  5/5 - (2 Гласа)